Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2014

Μηλόπιτα εύκολη και γευστική

Τι θα χρειαστείς
Για τη ζύμη
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή φαρίνα
1 κ. γ. αλάτι
3/4 κούπας  βούτυρο
νερό όσο χρειαστεί
Για τη γέμιση
1 κιλό μήλα τριμμένα
1/2 κούπα ζάχαρη
2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
1 κ. σ. χυμό λεμονιού
1/2 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα
  λίγη κανέλλα


Εκτέλεση
Ανακατεύεις το αλεύρι με το βούτυρο και το αλάτι. Ύστερα ρίχνεις το παγωμένο νερό και ζυμώνεις καλά. Χωρίζεις τη ζύμη σε δύο κομμάτια.



Στρώνεις το ένα κομμάτι σε ένα μικρό ταψί,
πασπαλίζεις την επιφάνεια με την τριμμένη
φρυγανιά. Απλώνεις επάνω τα τριμμένα μήλα,αφού τους ρίξεις τον χυμό λεμονιού και τα καρύδια. Συνεχίζεις ρίχνοντας τη ζάχαρη και τη κανέλα.






Τέλος από πάνω απλώνεις την άλλη μισή ζύμη
και τρυπάς την επιφάνεια με ένα πιρούνι.
Ψήνεις στους 200οC για 50- 60 λεπτά.
Αφού ψηθεί και κρυώσει την βάζεις σε μια πιατέλα. Την πασπαλίζεις με ζάχαρη άχνη και κανέλα.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου