Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Τάρτα με άγρια μούρα

Τα άγρια βατόμουρα που μάζεψα
από τα κτήματα, σκέφτηκα να τα κάνω μια τάρτα. Δείτε λοιπόν το αποτέλεσμα!



Υλικά
Για τη ζύμη
2 κούπες  αλεύρι
1 κούπα βούτυρο
1/4 κ.γ. αλάτι
1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
Για τη κρέμα
100 γρ αμύγδαλα ασπρισμένα σε σκόνη
90γρ ζάχαρη
30γρ αλεύρι
2 αβγά
100γρ βούτυρο
2 κούπες  βατόμουρα

Εκτέλεση
Για τη ζύμη
Σε ένα μπολ βάζεις το αλεύρι,το αλάτι, το βούτυρο και ζυμώνεις να ενωθούν τα υλικά,
προσθέτεις τη ζάχαρη και συνεχίζεις το ζύμωμα.
Αφήνεις τη ζύμη για 1 ώρα στο ψυγείο.
Απλώνεις τη ζύμη σε ταψί τάρτας,την τρυπάς
με το πιρούνι στην επιφάνεια για να μην φουσκώσει και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 120οC για 20΄-25΄
Για τη κρέμα
Χτυπάς στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αβγά
Προσθέτεις το αλεύρι,τη σκόνη αμυγδάλου
και τέλος το βούτυρο, σε χαμηλή ταχύτητα.
Απλώνεις τη κρέμα στη ψημένη ζύμη και
προσθέτεις τη μια κούπα από τα  βατόμουρα 
ψήνεις για 10΄ ακόμα.






Αφού βγάλεις τη τάρτα  από το φούρνο την αφήνεις να κρυώσει και πασπαλίζεις με άχνη και τα  υπόλοιπαβατόμουρα, τα οποία τα έχεις πρώτα συροπιάσει με λίγη ζάχαρη στη κατσαρόλα.


Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου